Zwart sparen

Gepubliceerd op: 13-10-2020

Een bekende zwartspaardersadvocaat is gisteren voor drie maanden geschorst wegens het geven van een slecht advies aan een echtpaar met een geheime Luxemburgse bankrekening. „Als je het tegen de staat opneemt, rekenen ze met je af”, stelt de advocaat in kwestie Sam Bharatsingh in reactie op zijn schorsing.

Of deze opmerking van Bharatsingh terechte is of niet, doet aan zijn handelswijze niets af. Volgens de tuchtrechter heeft hij de zwartspaarders belangrijke informatie over proceskosten niet gegeven, heeft hij verzuimd belangrijke informatie schriftelijk vast te leggen en heeft hij hen een onjuist en onvolledig advies gegeven. Hierdoor werden zijn cliënten afgelopen jaren opgezadeld met extra dwangsommen en proceskosten.

Ben je zwartspaarder en ga je met de verkeerde adviseur in zee, dan kan de uitkomst wel eens vies tegenvallen. Krijg je bijvoorbeeld een schikkingsvoorstel van de fiscus dan kun je dit voorstel maar beter accepteren. Elk ander advies is een slecht advies.

Maar wat nu als je zwartspaarder bent en nog niet tegen de lamp bent gelopen? Is het dan verstandig uit eigen beweging met de belastingdienst in overleg te treden? Dat hangt helemaal van je persoonlijke situatie af.

SpaardersVerenigd heeft de dienst less.tax.world en kan samen met jou bezien wat de beste route is. Er zijn verschillende oplossingen die er toe leiden dat zwart gespaard geld op een legale manier wit gespaard geld wordt.

Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Wil je zo min mogelijk belasting betalen op een legale wijze, dan is less.tax.world vast iets voor jou.