Waarom jouw onderneming in 2021 opzetten in de VAE

Gepubliceerd op: 04-01-2021

In de afgelopen jaren zijn de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bestaande uit Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah naar voren gekomen als een van de belangrijkste IFC's ter wereld. Talrijke investeerders en ondernemers kiezen de VAE als hoofdkantoor voor hun bedrijf, structureren hun vermogensbestanddelen in deze betrouwbare jurisdictie en maken gebruik van de gunstige voorwaarden voor buitenlandse investeerders.

De VAE heeft een levendige vrije economie met een aanzienlijk deel van de inkomsten uit de export van olie en gas. Er zijn succesvolle inspanningen geleverd om te diversifiëren, dus weg van de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen, en er is een solide industrieel platform gecreëerd samen met een sterke dienstensector. De oprichting van internationale zakenbedrijven, bedrijventerreinen met belastingvrije handelszones en ander investeerdersvriendelijk beleid vormen een belangrijk kenmerk van dit diversificatiebeleid.

Rekening houdend met het bovenstaande, wordt voorspeld dat er in het jaar 2021 een stroom van buitenlandse investeringen zal worden gedaan in de VAE in lijn met de verwachte succesvolle vaccins voor Covid 19, het groeiende vertrouwen van investeerders / consumenten en de langverwachte EXPO 2021.

Er zijn tal van redenen om vertrouwen te hebben in de toekomst van de VAE, met als belangrijkste de gunstige economische omgevingsfactoren en het verworven economische eigendom. Daar komt nog bij dat veel investeerders voor de VAE kiezen vanwege de diversiteit, geografische ligging en het gemak van zakendoen.

Wilt je meer weten over de gunstige voorwaarden om in de VAE en bijvoorbeeld belastingvrij te ondernemen? Neem dan contact met ons op of ga naar less.tax.world.

Andere voor jouw interessante artikelen zijn:

Belastingvrije zone. De beste keuze.

Gratis ondernemingsloket