Koop een kant-en-klare onderneming in de Verenigde Arabische Emiraten met een bankrekening.

Gepubliceerd op: 12-10-2021

Heb je geen zin in de administratieve rompslomp dat het oprichten van een nieuwe onderneming in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) nu eenmaal met zich meebrengt? Koop dan een zogeheten Shelf Company.

Wat is een Shelf Company?

Een rechtspersoon die is opgericht of geregistreerd door een persoon met het doel om te worden verkocht of overgedragen aan een andere persoon die een bedrijf wil starten zonder het gedoe van het oprichten van een nieuw bedrijf. Shelf-bedrijven zijn entiteiten, meestal inactief, meestal bewaard op de plank (shelf) en voornamelijk gebruikt als vehikel om verschillende financiële redenen. Dergelijke bedrijven worden gedurende een bepaalde periode inactief gehouden voor toekomstig gebruik, ze zijn legaal en hebben een legitiem zakelijk doel.

Een Shelf Company of een 'kant-en-klaar bedrijf' heeft geen gegevens over het uitvoeren van zakelijke of echte financiële transacties en er zijn dus geen activa en passiva aan verbonden.

Waarom zou je er voor kiezen om een ​​Shelf Company te kopen?

  • Het bespaart tijd en moeite.

De bedrijfsplanners/ondernemers die hun bedrijfsuitbreidingsplan in een sneller tempo willen implementeren, zullen het kopen van een Shelf Company de gemakkelijkste manier vinden om hun activiteit snel op orde te krijgen.

  • Kredietfaciliteiten en bedrijfskrediet verkrijgen.

Het kopen van een Shelf Company kan helpen bij het verkrijgen van bankleningen, bedrijfscreditcards en kredietfaciliteiten, aangezien een ouder bedrijf een betere reputatie heeft dan een nieuw opgerichte onderneming.

  • Organiseren van zakelijke contracten.

Het kan een uitdaging zijn voor een nieuw geregistreerd bedrijf om contracten binnen te halen. Bestaande industrieën en overheidsinstanties kunnen aandringen op samenwerking met al lang(er) bestaande bedrijven in plaats van een geheel nieuwe.

  • Gemakkelijk een werkvisum verkrijgen.

Het is veel gemakkelijker om werkvisa/werkvergunningen/zakenvisa te verkrijgen voor de werknemers en directeuren van een al lang(er) gevestigd bedrijf.

  • Zorgt voor goodwill bij klanten.

Een lang(er) bestaand bedrijf straalt een sterker bedrijfsimago uit en vergroot daardoor het vertrouwen bij de klant.

Hoe kan SpaardersVerenigd helpen?

Ons team van experts in de VAE helpt bij het beoordelen van het businessplan en het identificeren van de juiste vorm van Shelf Company. Ons lokale team heeft toegang tot een uitgebreide database om bedrijven te beoordelen, doelbedrijven te lokaliseren, hun wettelijke en financiële verplichtingen te beoordelen en te verifiëren en de juiste optie voor jou te vinden.

Verder kunnen we je, indien nodig, helpen bij het opstellen van de documentatie die nodig is voor de eigendomsoverdracht, registratie of naamswijziging. We helpen je met het openen van bankrekeningen en faciliteren bij verschillende andere procedures, zoals btw-registratie, immigratieproces, registratie van entiteiten voor een fiscaal ingezetenschapscertificaat (TRC) en het indienen van periodieke audits.

Ben je geïnteresseerd in een snelle start in de VAE? Neem dan contact met ons op.

Andere voor jou interessante artikelen zijn:

Waarom jouw onderneming in 2021 opzetten in de VAE?

Belastingvrije zone. De beste keuze