Ken jij de voordelen van het opzetten van een bedrijf in de VAE?

Gepubliceerd op: 09-05-2022

De VAE heeft zijn plannen geopenbaard om de meest aantrekkelijke markt in de wereldeconomie en een hub voor buitenlandse investeerders te blijven. Het land heeft zijn 50 nieuwe economische initiatieven onthuld om de komende decennia directe buitenlandse investeringen aan te trekken en de regio aantrekkelijk te maken voor internationale investeerders.

De strategische ligging van het land en de vriendelijke zakelijke omgeving maken het mogelijk om een aantrekkelijk centrum voor wereldwijde investeerders te zijn en vergemakkelijken het aangaan van sterke handelsbetrekkingen met tal van buurlanden.

Belangrijke redenen om een ​​bedrijf op te richten in de VAE zijn:

Zakelijke omgeving

De zakelijke omgeving van de VAE in de regio. De aanzienlijke inspanningen van het land om de economische afhankelijkheid in niet-oliesectoren uit te breiden, creëren  enorme kansen voor andere bedrijven in verschillende branches.

Infrastructuur van wereldklasse

Zware investeringen in infrastructuurontwikkeling hebben geleid tot liberalisering en diversificatie van bedrijven, waardoor het voor buitenlandse investeerders en ondernemers gemakkelijker is om naar de VAE te komen en hun bedrijf te starten.

Keuze van jurisdictie

De natie is een ideale plek voor buitenlandse investeerders, ondernemers en entiteiten om hun aanwezigheid in de VAE te vestigen, vanwege het gevarieerde economische  en bedrijfsvriendelijke beleid dat door de overheid is uiteengezet. Ondernemers kunnen ervoor kiezen om hun bedrijf op te zetten in vrije zones of op het vasteland. 100% buitenlands eigendom is toegestaan ​​in een jurisdictie met een vrije zone, en de vrije zones binnen de VAE zijn opgericht om buitenlandse directe investeringen aan te moedigen.

Belastingvoordelen

De VAE biedt fiscale vgvoordelenoordelen voor ondernemers en investeerders om hen aan te moedigen in de regio te investeren, waardoor de VAE de meest geschikte plaats is om zaken te doen.

Andere wijzigingen

De VAE heeft het federale vennootschapsbelastingtarief van 9% ingevoerd dat vanaf juni 2023 van kracht wordt, en het belastingtarief is bedoeld om buitenlandse investeerders aan te trekken.

Met ingang van 1 januari 2022 hebben zowel de publieke als de private sector zich aangesloten bij het nieuwe weekendrooster van vier en een halve dag werkweek.

De nieuwste arbeidswet is geïmplementeerd, waarbij de onbeperkte contractstructuur wordt beëindigd en vervangen door arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd voor een periode van drie (3) jaar, een nieuw minimumloon en een nieuw werkmodel.

Hoe SpaardersVerenigd jou kan helpen?

Ons juridische en compliance-team is uitgerust met professionele specialisten met kennis van de wet- en regelgevingssystemen van de VAE.

We kunnen je adviseren over de juiste structuur voor jouw bedrijf en je helpen met de relevante wetten, naleving en beleid, zodat je jouw bedrijf kunt opzetten en efficiënt kunt beheren.