Het BanXit Zekerheid spaarplan levert naar verwachting

Gepubliceerd op: 26-03-2021

Het BanXit Zekerheid spaarplan aanbevolen door SpaardersVerenigd investeert enkel in AEX fondsen en heeft als belofte voor de spaarders een gegarandeerd rendement van 6% op jaarbasis. Het is goed om het net van BanXit eens op te halen.

Het BanXit Zekerheid spaarplan is op 1 januari 2020 van start gegaan bij een AEX-index van 604 punten. Deze index behaalt op het moment van het schrijven van dit blog 697 punten, het hoogste niveau sinds medio 2000. In september 2000 werd nog het hoogste niveau ooit aangetikt op 703 punten.

Het belegde vermogen van BanXit is gerekend vanaf de startdatum per vandaag met 15,4% toegenomen. Dat is ongeveer 6,5% per jaar. Dat is in lijn met de verwachtingen van SpaardersVerenigd en de belofte van het BanXit Zekerheid spaarplan. 

De positieve stemming rondom de AEX-fondsen vandaag de dag is te wijten aan de gunstige economische berichten. Bovendien is de angst voor een stijgende rente afgenomen, nu de obligatierentes niet meer hard oplopen. Daarbij komt dat het met de vaccinaties de goede kans opgaat.

Wat staat ons te wachten?

Hoewel veel beursgraadmeters op of nabij records staan en de waarderingen historisch gezien hoog zijn in termen van koers-winstverhoudingen, zijn we bij SpaardersVerenigd nog altijd vrij positief over aandelen in het algemeen en de AEX-aandelen in het bijzonder.

De grootste risico’s zien we op het vlak van inflatie en het coronavirus. Geruststellend is wel dat de centrale banken in de EU al hebben aangegeven het stimuleringsbeleid niet meteen terug te zullen schroeven als de economieën weer volledig open zijn gegaan en de inflatie verder oploopt.