Gratis ondernemingsloket

Gepubliceerd op: 25-05-2020

Het netwerk van SpaardersVerenigd bestaat uit ervaren mensen uit het bedrijfsleven en de financiële wereld. Zij zijn bereid ondernemers die dringend hulp nodig hebben in deze barre coronatijden gratis te ondersteunen. Het SpaardersVerenigd ondernemingsloket is nu geopend.

Het midden en kleinbedrijf is de kurk waar de Nederlandse economie op drijft. Het is de banenmotor van ons land. Juist deze motor zal door het coronavirus ernstig gaan haperen. Het aantal faillissementen valt tot nu toe nog mee. Maar na de zomer zal daar verandering in komen. Een tsunami aan bedrijfssluitingen staat ons te wachten. Velen daarvan zijn te voorkomen bij de juiste ondersteuning. Maar waar komt deze ondersteuning vandaan? 

Van de overheid is straks weinig hulp meer te verwachten. Het ondersteuningspakket is voor de korte termijn bedoeld.  De banken trekken ook niet zo gauw de portemonnee. Zij kijken vooral naar de eigen positie en de zekerheden die de ondernemer kan bieden. 

Ondernemers hebben het nu moeilijk en weten vaak niet de juiste weg naar hulp te vinden. Geld voor een adviseur is er nu even niet. Daarbij komt dat een ondernemer denkt het wel alleen te kunnen oplossen. Trots of schaamte staat het vragen om hulp vaak in de weg. Dat is niet verstandig. Een goede ondernemer durft hulp te vragen en voorkomt daardoor problemen of zelfs een einde van het bedrijf. Een klip is vaak te omzeilen met een kleine maar wel tijdige draai aan het stuurwiel. Ook tijdens een storm.

Maar het kan verstandig zijn te besluiten om het bedrijf te beëindigen. Ook dan is vaak hulp nodig. Kan ik mijn bedrijf een zachte landing laten maken, is er een mogelijkheid van een doorstart  en hoe kan ik het beste de gevolgen van een faillissement het hoofd bieden? Bij een faillissement ben je niet alleen je bedrijf kwijt maar meestal ook je spaargeld, auto en huis. En in deze situatie wil je niet terecht komen.

Zit je als ondernemer omhoog, zet dan je pijn en schaamte opzij en laat ons je helpen. Ga naar de pagina Doe mee en vul het contactformulier in onder vermelding van “Gratis coaching ondernemers”. Je hoort dan snel weer van ons.

Ga naar het contactformulier

Ben je fiscalist, advocaat, accountant/administrateur, bankier of ondernemer (in ruste), doe dan met ons mee. Het MKB rekent op jou. Neem contact met ons op via het contactformulier onder vermelding "Ik doe mee als coach".