De winnaars van de corona crisis en 5G zijn bekend.

Gepubliceerd op: 04-05-2020

Niet voor alle bedrijfstakken is het kommer en kwel. Er zijn bedrijven die momenteel gouden tijden beleven of gaan beleven. De oorzaak: de corona crisis en 5G.

Coronacrisis

De coronacrisis levert voor pakjesbezorgers, webwinkels en supermarkten een aanzienlijke omzetstijging op. Aandelen in de beursgenoteerde bedrijven zoals Amazon, PostNL en AHold Delhaize waaronder bol.com valt zijn dan ook te overwegen. Deze bedrijven hebben het in de afgelopen maanden briljant gedaan. 

Maar ook ondernemingen actief met beademingsapparatuur waaronder Koninklijke Philips en Mindray Bio-Medl zullen ruimschoots profiteren van de crisis hetgeen de aandelenkoers van deze bedrijven ten goede zal komen.

Amerikaanse tech en amusement companies rapporteren tevens positieve resultaten. Het beursgenoteerde Microsoft en Zoom Video Communications profiteren van het toegenomen thuis werken en -vergaderen. Netflix heeft haar klantenbestand op korte tijd met miljoenen abonnees zien toenemen. Ook deze bedrijven zijn interessant voor de aandelenportefeuille.

5G

Recent verschenen er in het nieuws berichten over 5G masten die worden vernield. Uit voorzorg zeggen de tegenstanders van 5G omdat we de gevolgen van de frequentie op mens, dier en natuur nog niet (voldoende) kennen. Maar hoe je het went of keert 5G gaat er komen. Waarom? Omdat China en de VS dat nu eenmaal willen. 5G zou zelfs wel eens de vierde industriële revolutie kunnen inluiden. Over 10 jaar staat ons al weer 6G te verwachten zeggen de experts.

Beleggen in aandelen van 5G ondernemingen of daaraan gerelateerde ondernemingen is dan ook zeker te overwegen. Grote telecom spelers zoals Apple en Samsung zullen met 5G  hun voordeel gaan doen. Maar ook een bedrijf als Qualcom (processoren en modems) zal een 5G winnaar worden. Minder bekende bedrijven zoals Skyworks Solutions (halfgeleider producten),  Teradyne (testsystemen voor halfgeleider producten) Software AG  (internet of things) en Texas Instruments (o.a. chips autosector) zijn onze aandacht waard.