BanXit day: 1 april 2020. Banken zetten in op eigen exit.

Gepubliceerd op: 24-01-2020

1 april is BanXit day: Banken exit. 0% spaarrente weg er mee.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de recente rentedalingen en zeker een negatieve rente spaarders massaal motiveert het spaargeld weg te halen bij de banken. De banken schreeuwen het bij wijze van spreken van de daken: Haal je spaargeld bij ons weg. Laten we daar dan ook maar gehoor aan geven. 

Op 1 april a.s. verlaagt de ABNAMRO bank als eerste de spaarrente naar 0%. Het is een kwestie van tijd voordat de andere banken volgen. De volgende stap is een negatieve spaarrente.

SpaardersVerenigd roept 1 april 2020 uit tot BanXit day. De dag dat de banken het zelfgekozen einde inluiden. Spaarders zullen zich op deze dag in grote getale roeren.

Blijven we er instinken? Nee toch!

De banken veroorzaakten de kredietcrisis, brachten ondeugdelijke beleggingsproducten op de markt, maakten gebruik van onjuiste reclame-uitingen, beïnvloedden de libor rate op ontoelaatbare wijze, mogen jouw betaalgegevens verkopen en brengen alsmaar stijgende bankkosten in rekening. Bankiers vullen nog steeds onafgebroken hun zakken en dan nu het klapstuk: 0% spaarrente.

Al jarenlang daalt de spaarrente. De banken passen een heel slimme tactiek toe. Niet in een keer van 4% rente naar 0% rente of nog lager. Dat zou tot een opstand van de burgers leiden. Maar door steeds in kleine stapjes de rente te verlagen wordt het gewenste resultaat bereikt: 0% rente of straks zelfs negatief. Maar daar maakt SpaardersVerenigd met jouw hulp een einde aan.

De macht doorbreken: BanXit

De macht van de banken kan worden gebroken door een veilig en aantrekkelijk alternatief voor de spaarrekening. Dat alternatief is er waardoor een negatieve spaarrente er nooit zal komen. Sterker nog 6% burgerrendement is mogelijk.

Wat te doen?

We leven in het jaar 2020. We kunnen ons voorstellen dat je op 1 april a.s. 20% van je spaargeld in contanten opneemt en dit geld veilig thuis of elders bewaart. Dat is een betere bestemming voor je spaargeld dan dit bij de bank te laten staan. Zelfs bij 0% rente. Je kunt uiteraard besluiten een nog groter deel van je spaargeld in contanten op te nemen. De banken willen je spaargeld immers toch niet. 

Doe met ons mee

Sluit je aan bij SpaardersVerenigd. Het aanbevolen BanXit Zekerheid spaarplan staat voor een burgerrendement van 6%. Het is het meest democratische spaarplan ter wereld van en voor de spaarders. Als spaarder heb je bij BanXit dan ook alles te vertellen.

Ander interessant nieuws/blog

Burgerrendement: 6%

De helft van je spaargeld verdwijnt

De prijs van de lage rente is hoog en die betaal jij