ABNAMRO benut coronacrisis ten volle.

Gepubliceerd op: 25-06-2020

Als eerste van de 3 grote banken verhoogt ABNAMRO met 10,0% de kosten voor particulier bankieren. Dat gebeurt op 1 oktober a.s.. De bank was ook de eerste die de rente op spaargeld beneden de € 100.000 op 0,0% vaststelde. Dat gebeurde op 1 april jl.. De bank voelt zich heel comfortabel in de huidige crisisperiode. Er zal niet of nauwelijks aandacht zijn voor haar praktijken. En wanneer het de particuliere klant niet zint? Dan kun je vertrekken. Op het spaargeld van particulieren zit de bank immers niet te wachten. Dat sparen kost de bank momenteel alleen maar geld.

De prijsverhoging is volgens de bank noodzakelijk vanwege investeringen in het vernieuwen van haar betalingsproducten. Ook zegt de bank steeds meer geld kwijt te zijn aan de bestrijding van witwassen.

Voor het verhoogde bedrag dat in rekening wordt gebracht krijg je een bankrekening, betaalpas en internetbankieren. Wat daar nu zo vernieuwend aan is laat de bank na toe te lichten. Extra diensten zoals een credit card of tweede bankpas worden apart in rekening gebracht. Met andere woorden de klant gaat aanmerkelijk meer betalen zonder daar een extra dienstverlening voor te krijgen.

Het is nog geen 4 jaar geleden geweest dat dezelfde bank ging stunten met haar bankkosten. Bij monde van de directeur particulieren liet ABNAMRO de hele wereld weten dat particulieren de hoge kosten voor het betalingsverkeer niet begrijpen. Kennelijk is de bank van mening dat haar klanten de hoge kosten nu wel zullen begrijpen.

De banken worden de afgelopen jaren geconfronteerd met dalende rente-inkomsten veroorzaakt door het negatieve rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Dit verlies aan inkomsten wil de bank opvangen door haar particuliere klanten hiervoor te laten opdraaien. Zeg dat dan ook eerlijk.    

Voor de banken is de coronacrisis een ideaal moment om haar particulieren klanten verder uit te melken. Zij hebben wel wat anders aan hun hoofd dan in het geweer te komen tegen deze bankpraktijken.

Wil je een eerlijk en transparant financieel systeem, sluit je dan vandaag nog aan bij SpaardersVerenigd.

Ander interessant nieuws/blog

Burgerrendement: 6%

Trap niet meer in de val van een spaarrekening

De helft van je spaargeld verdwijnt