Elke spaarder heeft toegang tot de BanXitCommunity. Op dit platform worden niet alleen BanXit en spaarders aan elkaar gekoppeld maar ook spaarders aan spaarders.

Spaarders krijgen via het platform rechtstreeks informatie van BanXit. Maar ook kunnen Spaarders zelf informatie en ervaringen delen met alle spaarders. Maar het is ook mogelijk dat spaarders onderling met elkaar communiceren. 

BanXitCommunity helpt spaarders elkaar en zichzelf te helpen. Maar het biedt de spaarders ook de mogelijkheid om direct feedback te geven over bijvoorbeeld het BanXit Zekerheid spaarplan of het Zekerheid grootboek.

Met BanXitCommunity leg je je vertrouwen in BanXit niet in de handen van een centraal orgaan. Immers de hele community kijkt mee en controleert. Je legt je vertrouwen dus in de handen van alle spaarders samen. Als een spaarder in het netwerk vaststelt dat bijvoorbeeld informatie in het Zekerheid grootboek onjuist is of dat investeringen niet conform het Zekerheid spaarplan verlopen, dan zal de rest  van de community dat ogenblikkelijk horen. BanXit zal dan onmiddellijk uitleg geven en tot herstel overgaan.